Sabtu, 31 Disember 2011

~SORRY KALAU TERLAMPAU KEPOCHI~

Sorry sebab dah lama xupdate blog ni..... Untuk entri kali ni, aku nak mohon maaf kepada insan-insan yang mungkin terasa dengan individu yang bergelar Shamsul Amri. Almaklumla aku nie kan kepochi & suka mengambil tahu hal orang lain sehinggakan menggangu privacy orang lain. Sorry again to those person... Susah aku nak ubah habit lama..... Mmg ambik masala untuk ubah perangai aku yg memang akan menjengkelkan orang lain.... Salam akhir tahun 2011.








Selasa, 20 Disember 2011

~AJARI AKU~







Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Ajari aku tuk bisa mencintaimu



Isnin, 12 Disember 2011

Ahad, 11 Disember 2011

Selasa, 29 November 2011

~MY BIRTHDAY (29/11)~







Hepy besday to me, hepy besday to me & hepi besday to Shamsul Amri....... Lalalalalalala. :)



Sabtu, 26 November 2011

~KEBRUTALAN MELAMPAU~



Maaflah jika tajuk entri kali nie agak keterlaluan. Bukan Sham nak menyatakan tajuk entri kali nie sesuatu menda yang cool atau chilling tapi sekadar berkongsi citer untuk tatapan bersama. Semoga peristiwa kali nie memberi iktibar & panduan kepada korang semua termasuklah individu yang mengalaminya. Amin....... 






P/S: Abislah dongol mahkota kejelitaan ku.......



~DIVA JATUH BAK NANGKA BUSUK~







Dah lama rasanya Sham x update belog kesayangan Sham nie...... Dah penuh dengan sawang & habukkk. Almaklumla sejak berkerjaya nie, tiap-tiap hari ada saje kerja yang perlu di selesaikan.... Kali nie Sham nak kongsikan satu kisah mengenai seorang diva. Sebut dengan sebutan baku yang jelas ye perkataan


D.I.V.A. 

Alkisahnya cmni, ada seorang diva tengah bersiap-siap untuk majlis makan malam bersama mentor & menti. Diva tue bersiramla ala-ala cleopatra mandi susu sambil tiup buih-buih belon shower gel "UNFORGIVABLE SEAN JOHN". Kau ado main tiub-tiub buih? Mesti xdak kan..... Ehehehehehehe. Matilah belog nie kena hack!!!!!


Apa seterusnya terjadi mengenai diva tue? Diva pakai baju apa malam tue? Cantik x dia? Dia menang awards x?



Actually diva tue tergelincir dalam bilik air selepas main tiub-tiub buih.... Ehehehehehehehe. Kepala dia berdarah dan kena jahit empat jahitan. Yang malangnya, dia xdapat wat calkwalk atas red carpet sempena majlis makan malam tersebut.


Pengajaran: 

1) Niat kena betul.

2) Banyakkan ibadah.

3) Bersyukur dan menikmati nikmat hidup yang diberikanNya.


P/S: Diva = Shamsul Amri (Matilah pasnie Sham kena carut sampai hangittttttt)



Khamis, 3 November 2011

~OMBAK RINDU TRAILER~








P/S: Nantikan filem yang diadaptasi dari novel "OMBAK RINDU" hasil nukilan Fauziah Ashaari. Harap-harap filem ni best seperti di dalam novel.....



Selasa, 25 Oktober 2011

~I LOVE YUNA~




Tetiba je aku jadi peminat YUNA.....

Mungkin sebab pengaruh dari lagu "Come As You Are" nyanyian versi YUNA....

Membuatkan aku terbuai-buai sehinggakan masih tergiang-giang di kotak fikiran ini....

Solute & respect for her.....




~COME AS YOU ARE (YUNA VERSION)~






Come as you are, as you wereAs I want you to beAs a friend, as a friendAs an old enemy

Take your time, hurry upThe choice is yours, don't be lateTake a rest as a friendAs an old

Memoria, memoriaMemoria, memoria

Come doused in mud, soaked in bleachAs I want you to beAs a trend, as a friendAs an old

Memoria, memoriaMemoria, memoria

And I swear that I don't have a gunNo I don't have a gunNo I don't have a gun

Memoria, memoriaMemoria, memoria(No I don't have a gun)

And I swear that I don't have a gunNo I don't have a gunNo I don't have a gunNo I don't have a gunNo I don't have a gun

Memoria, memoria

P/S: Sori sebab xsempat nak update blog tp masalahnyer ada orang ke yang nak singgah baca.......


Khamis, 13 Oktober 2011

~MONOLOG 1~




Pening kepala memikirkan karenah sorang-sorang

Rahsia oh rahsia

Hati dan perasaan orang lain perlu dijaga

Hati sendiri tiada siapa pedulikannya

Terbayang-bayang perasaan indah dahulu

Menikmati bahagia dan cinta bersama

Ingin sekali ku menjadi insan tanpa

P.E.R.A.S.A.A.N.

Adakah aku dah berubah?

Menjadi manusia jahil dan alpa

Leka dengan keseronokan duniawi

Mengejar cita-cita yang membungkit tinggi

Membiarkan diri ini tersasar jauh 

Dari landasan akal dan agama Islam

~ ~ ~



Isnin, 10 Oktober 2011

~PERLU KE KORANG NAK MENUMPANG FOFULARITI BLOGGER2 OTAI?~




Panjang sungguh tajuk entri kali nie.... Nasib baik xjadi karangan BM. Ehehehehehe. Maaflah jika tajuk kat atas tue berbunyi sinikal atau hape tp itulah kenyataannyer buat masa sekarang dan mungkin pada masa hadapan. 


"Siapa makan cili, dia akan terasa pedas."


Bagi pendapat Sham, xsalah nak menumpang fofulariti asalkan xmemudaratkan kedua2 pihak dan pokok pangkalnyer terpulang niat dan kaedah yang digunakan untuk mencapai fofulariti itu.... Betul dak? Apa pendapat korang lak?