Ahad, 27 Februari 2011

~LE BOSS~

Mesti korang tertanya-tanya ape entri kali nie. Aku pasti korang mesti nak tau ape itu "LE BOSS" kan...... Ehehehehehe. Turun bawah lagi....













Entri kali berkenaan makanan. Yummy. Inilah "LE BOSS". Sebuah cafe restaurant kat area TESCO Sungai Petani terletak dalam kwasan Lagenda Height klau xsilap akula.... Ehehehehe. Jom tgk ape yang aku makan dan minum...... Scroll bwah lagi k








Main course: Chicken Chop + 2 side dishes = Italian Salad + Mash Potato.


Pandangan sisi.


Minuman nie special skit. Nama minuman nie "Mambo Magic" bukan Sheila Mambo tau... Ehehehe (Matila kena sue ngan Kak Sheila... Ahahahaha). Minuman nie tdiri daripada campuran tiga jenis buah iaitu epal, oren dan tembikai. So, ia amat menyegarkan lagi berkhasiat... Setakat nie saje entri kali nie.... Selamat berhujung minggu. :)




Sabtu, 26 Februari 2011

~SOUVENIR KOH SAMUI~

Tiga orang member aku, enchik syukcurz, mr. boyteen aka naz dan mr. jem telah pegi berholiday kat pulau Samui @ Koh Samui, Thailand beberapa minggu yang lepas. Aku xingat tarikh diorg pegi... Ehehehehe (Jangan mare ye). Maceh byk2 sbb belikan souvenir tuk aku.... Sayang korang semua.... :)


 Keychain Koh Samui warna hijau.


Hadiah yang xdiduga, aku dapat passport baru.... Hepi xterkata time nie.



My pic..... Ngegege















Rupanya aku dah kena prank ngan member2 aku...... Nakal sungguh korang.... Ehehehe


~SHOPPIN~



Xsabo nak menunggu minggu depan. Melunaskan dendam yang terpendam. Ahahahaha. Ayat psiko sangat."ZARA wait for me".... Ngegegege


Khamis, 24 Februari 2011

~HADA LABO~

Pernah terdengar produk penjagaan kulit Hada Labo? Ada member aku ckap produk nie bagus especially Hada Labo Super Hyaluronic Moisturizing Lotion yang sangat popular di Jepun. Produk ini dikatakan terjual setiap 4 saat kat Jepun. Kagum jap.....




P/S: Suka tgk kulit muka toink toink macam dalam iklan.

Rabu, 23 Februari 2011

~SEDETIK LEBIH~

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...




~GUGUP~

Pernahkah  anda mengalami masalah gementar ataupun gugup bila bercakap di hadapan orang ramai? Aku x terkecuali daripada masalah ini. Masalah ini telah lama aku hadapi semenjak di bangku sekolah lagi. Tambahan pula, aku nie seorang yang gagap pada sekolah rendah dulu. Susah kan? Masalah gagap telah dapat aku atasi cuma tinggal masalah gugup. Teringat pada pembentangan asignment kuliah plant breeding pagi tadi, masalah gugup aku sangat terserlah sehinggakan aku ternampak ade member-member aku tergelakkan aku.... Ehehehehe. Moga aku berjaya mengatasi masalah gugup ini untuk masa yang mendatang. Amin.


Selasa, 22 Februari 2011

~KUALA KANGSAR~

Hari sabtu lepas (19/02/2011), aku gi Kuala Kangsar ngan enchik Jam aka mr. Jem. Aku tolong teman dia gi cari ikan tilan untuk projek PhD dia. Cari punya cari xjumpa si tilan tue tp alhamdullilah dah dapat contact orang yang tangkap si tilan.... Ehehehehe. 


                                        
 Kuih feveret aku, cucur peniram aka "telinga keling". Nyum2


Enchik haruan dan mr. eel (unagi)


Mr. Jem


Aku..... Ngaga


Ops xcover perut..... Ahahaha


Kat Sungai Perak