Rabu, 23 Mac 2011

~RUTIN MINGGUAN~

Rutin mingguan setiap malam Rabu ~ Berangkat pulang ke kampung halaman tercinta. Penang, here I go.




P/S: Dah cemuih dengan rutin mingguan sebab penat travel 5 jam..... Huhuhuhu

~BB CREAM~

Do you know the BB cream?



BB cream, also known as Blemish Balm or Blemish Base or Beblesh Balm, is a cosmetic item sold in East and Southeast Asia.


Originally formulated in Germany, it was initially used by dermatologists to help laser surgery patients protect, soothe and refine highly sensitive skin while providing light coverage for post-laser scars, acne and other blemishes.

In recent years BB cream has gained a huge following for its skin-regenerating properties and is now also widely used in Asia to provide natural-looking skin coverage. Korean celebrities and cosmetic companies were the first to discover BB cream, and its popularity has now spread from Korea to ChinaHong KongTaiwanJapan and South East Asia.

BB creams come in a variety of different formulations. Some are said to have skin whitening or brightening properties, others are anti-acne, some are anti-wrinkle, some are intended to even out skin tone, and yet others to lighten blemish scars. BB creams are sometimes used like a primer under foundation, and if tinted may even replace foundation.

P/S: Copy dari http://en.wikipedia.org/wiki/BB_cream. I want to try BB cream... Ahahahaha





Selasa, 22 Mac 2011

~MALAM YANG MENGERIKAN

OVER & POYOS JE BUDAK NIE.......... Ini mungkin ape yg korang semua pikirkan bila tgk tajuk entri kali nie. Ehehehehe.




Actually citer nie berkenaan rumah member aku yang aku tumpang bila datang ke Bangi. Cmnie citernyer, dua minggu lepas aku tumpang umah member aku. Nak dijadikan citer, diorg tinggalkan aku sensorang kat umah tue sbb diorg pi dinner. Mula-mula aku cool je..... Layan facebook & blog bagai smpaila aku tdengar bunyi barang jatuh kat tingkat atas umah.... Dum..... Dum.... Aku wat deq je ala2 xde menda berlaku..... Dalam ati, dok pikiq mungkin tikus kot........ Selang bape minit, aku dengar bunyi guli melantun selepas dilontar ke dinding dan bunyi 2 berlarutan tuk bape minit........ Bulu roma dok naik meremang ala2 baru lepas naik roller coaster.... Aku wat deq je sambil berkata "Saya hanya menumpang, tolong jangan kacau saya''. Sejurus kemudian, bunyi terus hilang dan aku menyambung kembali aktiviti aku sebelum nie...... Tue je entri kali nie.... ''Jangan biarkan hidup anda dihantui dengan misteri''. 

~EMO DAY~


Ramai orang terkena sindrom nie..... Memang hari emo kot. Hehehehehe. Semoga esok bermula dengan hari yang lebih ceria. Amin.

Ahad, 20 Mac 2011

~AWAN MENDUNG BERARAK~



Awan mendung berarak lesu,




Diiringi paluan gempak gempita si halilintar,




Menitiskan air langit di bumi hijau,




Tanda kebesaran & keagungan Sang Pencipta alam semesta.




Sabtu, 19 Mac 2011

~AKU YANG MONTEL~


Nie pic time degree......


Pic time degree gak......


Nie pic time wat master......

P/S : Aku makin montel..... Huhuhuhu

Jumaat, 18 Mac 2011

~SUNFLOWER~


Sunflower, sunflower, standing straight and tall,

Sunflower, sunflower, you're the tallest flower of them all!


Sunflower, sunflower, when your seeds fall to the ground,


Sunflower, sunflower, by the squirrels they'll be found!
                
"Keep your face to the sunshine


and you cannot see the shadow.


It's what sunflowers do."

(by Helen Keller)

~SPECIAL DINNER~

Entri kali nie berkenaan "special family dinner" untuk menyambut adikku yang baru balik dari PLKN. Kitaorg sekeluarga sambut kat Restoran Masakan Thailand di Kepala batas.



Adikku, Nur Hidayah aka Didi (Panggilan manja dari mak angkat dia).


Close up........


Aku & mak.... (Ada persamaan tak?)


Jeng3x............ 


Steamboat for family set...... Nyummy (^_^).


Zoommmmmm.............


Mak & Abah.......


Nyum3x.

Jumaat, 11 Mac 2011

~KENANGAN USM~


P/S: Kenangan terindah ketika bersama kengkawan di Cameron Highlands. :)

Khamis, 10 Mac 2011

~DIA~

Dia yang menggetarkan hati ku,


 Dia yang menyamankan hati ku,


Dia yang meresahkan hati ku,


Senyuman mu membuatkan ku tersenyum. :) 





Selasa, 8 Mac 2011

~CINTA ADA~

Andai aku buta kan mata
Dapatkah kau mendengarkan jujurnya
Andai engkau tutup telinga
Dapatkah kau melihat keikhlasannya


Aku cinta bukan dibayang mata
Jauh dari bahasa
Dekatkan ertinya
Aku cinta bukannya disengaja
Jauh dari wasangka
Dekatkan hatinya
Memang cinta ada dalam jiwa kita


Andainya cinta itu buta
Dapatkah kau mengubah pesonanya
Andai mengalir air mata
Dapatkah kau membezakan jelingnya


Oh mengapa ada saksi yang tak memahami
Wow..wow..wow..wow..
Oh mengapa ada saksi yang disalah erti
Oh aku cinta
Oh jauh dari bahasa


Memang cinta ada dalam jiwa kita...
P/S: Jiwa ku tersentuh dengan lirik lagu nie.... (T_T)


Jumaat, 4 Mac 2011

~SEANDAINYA MASIH ADA CINTA~

Usah kau berpura
Di sebalik kata
Kerana ku tahu siapa diriku

Tak perlu merayu
Dengan pujukanmu
Biarkanlah saja semuanya pergi

Cukuplah sekali
Kau menghiris hati
Menghancurkan kasih
Yang telah lama terbina

Seandainya masih
Ada cinta lagi
Lupakan oh sayang
Hasrat dan perasaanmu

Rindu nan membara
Nyala dan membelai jiwa
Tiada berteman
Sepinya berpanjangan

Resah dan gelora
Jadi sahabat derita
Berakhirlah sandiwara
Kisah dusta dan dilema
Pintaku semoga kau sedar
Kesilapanmu

Kini hanya duka
Bersulamkan pasrah
Titis airmata
Tak lagi bererti

Namun di hatiku
Terukir namamu
Menjadi memori
Kekalnya abadi


P/S: Dah lama xlayan lagu nie..... So layannnnnnnnnnnz

~ICE ROOM~

Entri kali nie psal "Ice Room" ataupun dikenali sebagai "Bilik Sejuk" (Direct Translation ke BM). "Ice Room" merupakan nama bagi sebuah restaurant. Korang tengok jela pic kat bawah ape yang aku dan member aku makan. Aku dah maleh menaip sbb ngantuk sgt2...  Zzzzzzzzzz.


Rabu, 2 Mac 2011

~THE RITE~

Teringin nak tengok citer nie tp xberkesempatan. Aku suka tgk citer horror camnie. Lagi horror lagi nak pi tengok citer. My ex dulu pun peminat citer horror gak. Terkenang lak time kitaorg tgk citer "Drag Me To Hell". Nyaris terjerit bila mai adegan yg mengejutkan... Hehehehe (Cukupla skit mengimbau kenangan lampau). Korang tgk sendiri trailer citer "The Rite" kat bawah ye.




~HAPPY SESSION~

Kelmarin, aku dan member aku, enchik syukcurz telah pergi ke MidValley dengan niat tuk membeli barangan dan sesi melepaskan tension. Korang tgk jela pic kat bwah, aku maleh nak menaip. Ehehehehe.



Enchik syukcurz.


Our lunch at Pizza Hut.


Aku..... Ngegege.


Inilah barang yang aku beli tp bukan kat MidValley. Beli dekat Lot 10.


Jacket ZARA


P/S: Thanks tuk enchik syukcurz sbb sudi temankan member dia yg sorang nie.