Isnin, 30 Mei 2011

~NEW~

Coming soon



New layout & new blog header for this blog











Isnin, 23 Mei 2011

~NIKON PHOTO COMPETITION~



Salam kengkawan semua. Entri kali nie berkenaan "Nikon Photo Competition". Sham telah menyertai competition nie ngan menghantar beberapa pic seperti kat bawah:








Syarat-syarat penyertaan & hadiah tuk pemenang boleh dibaca kat link di bawah:




Penilaian dilakukan berdasarkan penilaian juri & jumlah bilangan like dalam tempoh seminggu untuk sesuatu pic tersebut....


P/S : Sham nak mintak korang tolong like bleh x? Manatau kot2 leh menang DSLR Nikon D5100 yang best 2.... Mintak tolong ekkkk. :)






Ahad, 22 Mei 2011

~MEMOIRS OF PASAR PAYANG~


Entri kali nie sham nak citerkan pengalaman sham ngan member bila gi melawat Pasar Payang, Kuala Terengganu tuk membeli keropok kering, keropok lekor & sebagainya sementara menunggu bus bertolak ke Penang pada malam harinya.....



Dari kiri: Ako aka Marina, makcik..... opsss silap kak yah pemilik gerai keropok kering dan enchik jem aka Justin Bieber....


Kuih muih seperti dodol & sagu...


Sotong-sotong kering bergantungan........ 


Zoom skit rakan baik Mr. SpongeBob Squarepants, Mr. Squidward.... Tadaaaa


Kalau berminat leh contact number kat atas nie.... 


Enchik jem membeli dodol kat gerai nie.....


Zoom out skit..... Tudia kak tue berada di atas bukit kuih muih..... Ehehehehe.... Jgn mare ye akak nnti kena sold out.... :P


Time kat cna gak sham kena sound ngan akak kedai runcit atau minuman sebab tarik pintu peti ais dia kuat2 & dia bermulut lazer sbb takut pintu peti ais dia bleh tercabut.... Sah-sah la sham ngah hot gak time 2...... Nasib baik kesabaran sham masih utuh, kalau tidak sah2la perang dunia ke-4  kat tgh2 pasar Payang 2..... Ehehehehe. Sham bgtau kat ako kedai akak tue dah dibanned oleh sham sbb cara dia menegur kesalahan sham xbetul. Tahula sham bersalah tp xyahla nak lazer bagai... Cuba cakap leklok, sham nie jenis boleh menerima kritikan owg lain & cepat memaafkan owg lain. Hidup nie amat singkat. So hargaila sementara masih bernyawa.



P/S: Trip ke Terengganu (Pulau Perhentian & Kuala Terengganu) nie banyak mengajar erti persahabatan, kesabaran & sebagainya. Sedeh sgt bila terpaksa berpisah ngan kawan...... Ada masa kita gi trip lagi ye. :)


Kepada sesiapa yang view blog nie, jgn lupa click nuffnang sham ye..... Sham sayang korang semua... Muahhhhhhhhhhhhhhhhhh



Jumaat, 20 Mei 2011

~INTERVIEW~



Hari Jumaat bertarikh 20/05/2011 pukul 8.00 pagi, Sham telah pergi interview keja jawatan pengawai penyelidik gred Q 41 kat MARDI Serdang....



Camnila reaksi Sham bila pegi temuduga..... Rasa macam xbleh kluar sora dah.....  Huhuhuhu




Macam2 soklan gak yang ditanyakan sampai terbelit lidah nak jawab.....




Anyway bertawakal je pasnie.... Moga dipermudahkan oleh Allah S.W.T.





Khamis, 12 Mei 2011

~KEDAI NASI AYAM~



Entri kali nie berkenaan kedai nasi ayam @ THE CHICKEN RICE SHOP. Jom tengok pic kat bawah...












Ayuh!
















Malu lak sepupu Sham nie.....


Niela sepupu Sham, Afiq.....

































P/S: Lupa nak ambik pic Sham sendiri. Huhuhu. Anyway sedap & kenyang..... :)




Isnin, 9 Mei 2011

~PANAS.... OH..... PANAS~


Sejak dua menjak nie, cuaca kat kawasan utagha Malaysia sgtla panas especially tang Penang, Kedah & Perlis. Cheq nie dah boleh kurus sebab bilik cheq kat umah dah jadi bilik sauna wlaupun ade kipas & aircond.


Dahaga ayeq lak bergelen-gelen.... Sistem pkumuhan lak berfungsi ngan baik punya. Asyik berpeluh je... Huhuhuhu


Klau suhu dok naik lagi, cheq lama2 akan bertukar dari ayam daging ke ayam panggang nampaknyer.... Huhuhu



P/S: Tue baru panas dunia, klau panas akhirat cmner lak?...... So renung2kan bersama.


Pic ikhsan enchik google...


Ahad, 8 Mei 2011

~HEPY MOTHER DAYYYY~




Selamat hari ibu buat insan yang bernama Puan Hendon Binti Yusof. Acun mintak maaf banyak2 jika pernah menguris hati mak sebab selalu xdengar cakap mak. Acun sayang mak sangat2. U r the best in the world. Muahhhhhh muahhhhhhhh..... :)



P/S: Acun ~ Panggilan Sham kat umah.


Jumaat, 6 Mei 2011

~SPECIAL ENTRY~









Entri khas tuk menghargai 10 orang followers blog nie. Thank u so muchhhhh..... :)





P/S: Pic ikhsan dari Google...