Ahad, 24 Julai 2011

~MY FEVERET PERFUME~












1) Green Tea Scent Spray Elizabeth Arden....













2) Vanilla Soft Musk Avon...







3) Sean John I Am King...



Sabtu, 23 Julai 2011

~ENTRI KE-100~



Sedar x sedar dah 100 entri. Sham sangat xsangka okayyy. Rasa macam mimpi lak sambil menampar pipi yang lembut bak umpama kapas itue. Masalahnyer lembut ke? Ahahahahaha. Siapa lagi kan nak puji diri sendiri klau bukan diri kita sendiri kannnn. Btul dak? Sila jerit "Oh Yeah" klau setuju & jerit "Oh No No" klau xsetuju (Sila guna nada soprano Ning Baizura + whistle register Nikki Pallikat ye). See uols in the next entry. Salam & Selamat malam... :)






~ENTRI TUK YANG TERSAYANG~






Hepi besday yang ke-24 cayang......

I Luv U so so so so so so muchhhhhhhhhhhh...... :)



~BURGER PENANTI... SEDAP & BAHAYA~




Salam kengkawan semua & selamat berhujung minggu ye..... Kali nie Sham nak kongsikan entri pasal makanan iaitu burger. Sham yakin kesemua pembaca blog nie mengenali apa itu burger kannnnnn..... Kalau ade sesiapa yang xtahu, sila masuk tadika balik ye (Matila Sham pasnie ke sembuqqqq).... Ahahahahaha. Alkisahnya cmni, semalam pas balik dari pusat tuisyen Sham & Man gi merewang-rewang ala2 mat-mat rempit gitu (Motif sgt kannnn). Si Man nie ajak Sham pi pekena burger kat area Penanti, Penang. Korang tahu x area Penanti tue katner? Kalau xtahu sila google ye.... Oh yeahhhhhhh. Jom layan pic kat bawah lak.



Tadaaa.......


Man aka Mohd Syukur merangkap kawan baik Sham. Dia nie masih single & available lagi. Kalau berkenan, meh Sham tolong adjustkannnnn.Ngegegegegege...


Kitaorang order 2 set burger yang mengandungi burger ayam/daging/ikan + kentang goreng + salad coleslaw + minuman teh o ais..... Cuma RM 6.00/set. Berbaloi & sedap.


Tempat makan nie jugak agak bahaya sebab meja makan terletak di bahu jalan raya..... Korang berani x?








P/S: Salad coleslawnyer unik sebab ade ikan bilis... Nyum3



Jumaat, 22 Julai 2011

~HIZAMI, NAK HEADER SATU!~







Untuk entri kali nie, Sham telah ditag oleh blogger Ngomelsikit merangkap member baik Sham semasa  di sekolah lagi. Entri kali nie berkenaan "Hizami, nak header satu" dan betul bak kata blogger Ngomelsikit, Sham mesti join punya... :)  




"Ke hadapan Hizami, sham nak header satu sebab sham rasa blog Sham perlukan makeover. Tambahan pula, hasil tangan blogger Budak Lelaki Sebelah Pintu mesti sangat cun melecun..... Oh yeahhhhh".






Selain tue, Sham akan tag blogger Syurga Cinta Kita untuk entri kali nie...






P/S: Jika berminat sila klik di sini & jangan lupa doakan kejayaan Sham ye... Oh yeahhhhhh



Khamis, 21 Julai 2011

~30 FOLLOWER~







Terimalah "Raspberry Cheesecake" (my feveret cake) nie sebagai tanda penghargaan & terima kasih buat follower-follower blog nie. Terharu sesangat (Tiba-tiba berangan ala2 pemenang Oscar bagi speech.... Ahahahaha). Motif sangat kannnnnn.



P/S: Pic ikhsan Mr. Google.....



~WORDLESS WEDNESDAY #5 NUR AIN SYAKIRAH~



















P/S: Model sambilan untuk JUSCO Seberang Perai



Ahad, 17 Julai 2011

~ GIVEAWAY FROM MOSCOW BY MISZLULLABY~







Salam & selamat petang semua kengkawan, hari nie Sham join GA dari blog Miszlullaby.


Jika kengkawan berminat tuk menyertai, meh kengkawan klik di sini...


Tarikh tutup penyertaan: 30 Ogos 2011


Untuk entri arinie, Sham tag 5 orang blogger iaitu:-








P/S: Tunggu ape lagi, meh la kita mencoba nasib.... :)





Sabtu, 16 Julai 2011

~SEPETANG DI KUALA MUDA~























P/S: Sesi melepakkan diri bersama abang madya & adik angkatnya sambil snap pic.....




Jumaat, 15 Julai 2011

~BEN ASHAARI DAN SEKOLAH~







Sila klik di sini, jika berminat untuk join contest nie....



Camner Sham nak mulakan ayat ek!!! Blur jap..... Ok2 Sham baru je teringat balik kenangan lalu ketika Sham tingkatan satu... Bila disebut zaman persekolahan, dua perkataan yang Sham teringat iaitu "SPICE GIRLS". Apakah kaitan "SPICE GIRLS" dengan sekolah? Dulo-dulo ade lima orang senior Sham menggelarkan diri mereka ahli kumpulan "SPICE GIRLS" iaitu scary spice, baby spice, posh spice, sporty spice & ginger spice. Diorang penah perform tarian lagu-lagu seperti WHO DO U THINK U ARE & WANNABE (kalau xsilap la) sempena jamuan akhir tahun penghuni-penghuni hostel..... Antara tetamu-tetamu yang merangkap penonton malam tersebut adalah seperti pengetua sekolah, warden-warden asrama, ustaz-ustaz dan budak-budak hostel... Cuba bayangkan sendiri apa reaksi penonton-penonton tersebut!!! Ehehehehe.




P/S: Persembahan malam tersebut sangat menghiburkan cuma tak berkesempatan menonton persembahan kumpulan "BRANDY & MONICA" sebab pita kaset terlekat kat radio..... Egegegege






Khamis, 14 Julai 2011

~20 FOLLOWER~








Entri untuk menghargai 25 orang follower blog nie....... Sham terharu sangat sebab ade jugak owg yang nak follow blog Sham yang tah hapa2 nie..... Sham akan lebih giat & bersemangat kental serta waja lagi (Bukan perwaja steel ye) untuk terus berblog... Gracias... :)


P/S: Pic ikhsan MR. Google



Selasa, 12 Julai 2011

~COLOUR BLOCKING~




Rekaan colour blocking dari jenama antarabangsa  DSQUARED2......



Padanan colour yang menarik & menarik perhatian....




P/S: Teringin sangat nak menggayakan rekaan colour blocking seperti jingga, kuning, hijau, merah, biru & shocking pink..... 







~PANGKOR GIVEAWAY~







Entri kali nie berkenaan "Pangkor Giveaway" yang dianjurkan oleh blogger hafizulhakim & kunang-kunang.




Sesiapa yang berminat untuk menyertai, sila klik di sini.



Tarikh tutup penyertaan pada 17 Julai 2011 jam 12 malam. 



Jom ramai-ramai mencoba nasib..... :)



Ahad, 10 Julai 2011

~MEREDAH MALAM DINIHARI~




Motosikal belalang tempur...



Korang rasa katner nie?



Di atas Penang Brigde sambil menikmati keindahan malam dinihari.....


Rabu, 6 Julai 2011

Isnin, 4 Julai 2011

~FIRST TIME TERLIBAT DALAM SEMBELIHAN AYAM..... OHHHH TIDAKKKKK~




Wahai pembaca setia blog Planturalisme mesti korang tahu sedikit sebanyak tentang entri kali nie kan..... Sah2 tajuk entri kali nie clear & tersangatla jelas yang amat-amat kannnnnnnn........ Alamak apala si budak Sham nie melalut & merapu meraban bagai kan.... Cheq ting tong skit arini, mai period kot.... Ahaks (Matila blog nie kena gam... Ehehehehe). 




Berbalik pada entri kali nie, petang tadi abah mintak Sham tolong pegangkan ayam peliharaannya untuk disembelih untuk wat lauk paukkkkk kata abah. Sejujur-jujurnya, Sham memang xpenah tolong dalam proses sembelihan ayam, kalau tengok pernahla..... Petang tadi Sham belajar banyak perkara especially cara nak pegang ayam dan mengenali urat halkum & marik ayam. Dulu hanya belajar teori saje masa tingkatan empat atau lima, tapi arini belajar praktikalnya pula.... Rasa sedih lak bila tengok ayam tue mengelupur selepas disembelih.... Rasa xsampai hati lak... Huhuhuhu (Berazam jadi vegetarian la pasnie...... Statement xboleh blah kan..... Ehehehehe). Mungkin esok atau lusa, lauk ayam menjadi juadah kami sekeluarga. Sekian, macehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...... :)




Pic sembelihan ayam Sham ambil dari website PERKIM......





Ahad, 3 Julai 2011

~NATURE~




Indah kan? Sungguh hebat ciptaan Tuhan Yang Maha Esa........ Alhamdullilah sebab masih berkesempatan untuk menikmati ini semua.