Selasa, 25 Oktober 2011

~I LOVE YUNA~




Tetiba je aku jadi peminat YUNA.....

Mungkin sebab pengaruh dari lagu "Come As You Are" nyanyian versi YUNA....

Membuatkan aku terbuai-buai sehinggakan masih tergiang-giang di kotak fikiran ini....

Solute & respect for her.....




~COME AS YOU ARE (YUNA VERSION)~






Come as you are, as you wereAs I want you to beAs a friend, as a friendAs an old enemy

Take your time, hurry upThe choice is yours, don't be lateTake a rest as a friendAs an old

Memoria, memoriaMemoria, memoria

Come doused in mud, soaked in bleachAs I want you to beAs a trend, as a friendAs an old

Memoria, memoriaMemoria, memoria

And I swear that I don't have a gunNo I don't have a gunNo I don't have a gun

Memoria, memoriaMemoria, memoria(No I don't have a gun)

And I swear that I don't have a gunNo I don't have a gunNo I don't have a gunNo I don't have a gunNo I don't have a gun

Memoria, memoria

P/S: Sori sebab xsempat nak update blog tp masalahnyer ada orang ke yang nak singgah baca.......


Khamis, 13 Oktober 2011

~MONOLOG 1~




Pening kepala memikirkan karenah sorang-sorang

Rahsia oh rahsia

Hati dan perasaan orang lain perlu dijaga

Hati sendiri tiada siapa pedulikannya

Terbayang-bayang perasaan indah dahulu

Menikmati bahagia dan cinta bersama

Ingin sekali ku menjadi insan tanpa

P.E.R.A.S.A.A.N.

Adakah aku dah berubah?

Menjadi manusia jahil dan alpa

Leka dengan keseronokan duniawi

Mengejar cita-cita yang membungkit tinggi

Membiarkan diri ini tersasar jauh 

Dari landasan akal dan agama Islam

~ ~ ~



Isnin, 10 Oktober 2011

~PERLU KE KORANG NAK MENUMPANG FOFULARITI BLOGGER2 OTAI?~




Panjang sungguh tajuk entri kali nie.... Nasib baik xjadi karangan BM. Ehehehehehe. Maaflah jika tajuk kat atas tue berbunyi sinikal atau hape tp itulah kenyataannyer buat masa sekarang dan mungkin pada masa hadapan. 


"Siapa makan cili, dia akan terasa pedas."


Bagi pendapat Sham, xsalah nak menumpang fofulariti asalkan xmemudaratkan kedua2 pihak dan pokok pangkalnyer terpulang niat dan kaedah yang digunakan untuk mencapai fofulariti itu.... Betul dak? Apa pendapat korang lak?



Isnin, 3 Oktober 2011

~JOURNEY TO PADANG BESAQQQQ~





























~BERIBU SESALAN~




Ku susuri malam ini

        Yang tidak berbintang sunyi sepi

Juga rembulan dah menghilang

Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu

Yang selalu berbisik madah rindu

Kini membisu dalam sayu

Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku

Di saat ku perlukanmu

Tertutup jua segalanya terhadapmu

Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi

Ku mengusung duka ini diiringi

Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku

Di saat ku perlukanmu

Tertutup jua segalanya terhadapmu

Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi

Ku mengusung duka ini

Diiringi

Kisah janji

Dimungkiri

Dimungkiri

Sia-sia ku

Mencintaimu

Setia padamu

Percayakanmu

Sebak dadaku

Retak hatiku

Luka jiwaku

Dihiris pilu

Sia-siaku

Mencintaimu

Setia padamu

Percayakanmu

Sebak dadaku

Retak hatiku

Luka jiwaku

Dihiris pilu

Beribu sesalanku









~AKU & TOM CRUISE~








Ahad, 2 Oktober 2011

~KERJA BARU~

Tanggal 19/09/2011 merupakan salah satu tarikh yang penting & bermakna dalam lipatan sejarah individu yang bergelar Shamsul Amri Saidon dimana salah satu azam & targetnya telah tercapai iaitu mempunyai pekerjaan yang tetap & diminati menjelang usia 26 tahun...... :). Lepas nie boleh lah cari calon-calon isteri.... Jeng2x...... Jadi suami & bapak mithali katakan.... Ehehehehehehehehe...... Sorila sebab lambat update & renovate blog. Cantik x wajah baru blog nie??? Kalau cantik mestilah pemilik blog yang renovate & kalau xcantik mesti orang lain yang tolong renovate kan.... Ahahahahahaha.... Meh sham citer skit pasal keja baru nie............ Korang rasa keja ape ek??? Majistret, peguam, doktor, chef atau dll.? Sebenarnya sham keja sebagai RO MARDI... Anyway jangan lupa doakan sham ngan kebahagiaan, keceriaan, kemakmuran & dipermudahkan segala urusan. Sham sayang korunkkkkkk...... Meh nak lapppppp skitttt..... :)