Jumaat, 14 September 2012

~HATI OH HATI~

 
 
 
Aku xsepatutnya bertemu sama kamu
kerna ku tahu perkara ini pasti kan terjadi
hatiku ini mudah cair dek pujukan rayu mu
yang mendambakan aku
 
Hati....... Oh.... Hati ku....
 
Aku menyedari siapa diriku ini
Manakan enggang boleh bersama si pipit
si pipit yang diibaratkan dengan diriku ini
terlalu banyak kekurangan dalam diriku
terlalu jauh sekali berbanding dengan diri kau
 
Moga coretan di sini dapat menenangkan hati ku kerna ku sedar aku sememangnya tidak bernasib baik dalam percintaan. Pintu hatiku akan ku kunci selagi terdaya mungkin kerna ku tak sanggup dilukaiiii lagi... Huhuhu
 


Khamis, 13 September 2012

~JURNAL OHHHHHH JURNAL~




Assalamualaikum W.B.T. semua pengunjung blog planturalisme yang makin bersawang dan kelam serta suram.....

Sham tengah pening dengan penulisan jurnal yang berkaitan dengan kerja di MARDI. Memang Sham tertatih-tatihla sebab xbiasa dengan penulisan jurnal masa degree dulu. Momentum di awal permulaan penulisan agak perlahan & masih tercari-cari haluan & kesinambungan penulisan. Pabila terdedah selama dua - tiga minggu barula momentum tu agak laju berbanding sebelumnya. Harap Sham dapat siapkannya secepat mungkin setelah dateline penghantaran jurnal kepada urusetia ditunda dari 14 ke 21 September 2012. Mudah-mudahan di permudahkan oleh NYA. Amin.....


P/S: Mohon maaf sekiranya penulisan Sham selama ini xmemberi impak atau manfaat kepada pembaca sekalian. Bahawa sesungguhnya blog ini tercipta sebagai medium untuk luahan & titipan rasa bagi seorang insan yang bernama Shamsul Amri Bin Saidon. "I'm just be as my own self & never stop trying to improve myself  to become a better person". Adios!!!

Isnin, 10 September 2012

~MATLAMAT TAHUN 2012~



1) Siapkan penulisan draf master termasuklah analisis data.

2) Attend mana-mana konferen sebagai pendedahan.

3) Publish satu journal.

4) Dapat bekerja secara sistematik dan terancang. 


Sabtu, 26 Mei 2012

~AKU & BATANG LUPAR PART 2












































































P/S: Maaf sebab baru nak mengupdate & tiada penerangan berkenaan pic-pic kat atas. Insyallah bila berkesempatan, Sham akan "bercaption" tuk entri ni ye....



Isnin, 14 Mei 2012

~KEPADA HACKER YANG BERKENAAN~

Assalamualaikum semua & especially kepada penghacker blog sham....

Rasanya xperlu kot engkau nak hack blog aku. That's my blog & my privacy.... Kalau engkau xsuka apa yang aku buat, engkau leh bagi nasihat kat aku. Aku terima nasihat kau seadanya!!! Tp janganla sampai nak hack blog aku.... Huhuhu.

Isnin, 23 April 2012

~CINTA BERSATU~







P/S: Suka lak dengaq lagu nie.... Ala2 lagu percintaan fairy tale gtw... Ehehehe.




Jumaat, 6 April 2012

~AKU & BATANG LUPAR PART 1~

Salam & selamat sejahtera ye awk-awk semua. 

Bersua kembali kita di laman blog yang terindah lagi best. Ehehehehehehe. Dah lama sham xmengupdate entri2 yang sepatutnya sham update sampaikan dah xde orang nak follow blog ni (Padahal saudara Ahmad Fauzi baru saje mjadi follower blog ni. Thanks again ye. :)). Maklumlah blog sham ni biasa2 saje & xmacam blog blogger2 otai2 seperti Ben Ashaari & sebagainya. Alamak sham termerajukla pulakkkk..... Kekekekeke. Anyway just enjoy my post.... See ya in the next entryyyyyy. (K_K)



Flight dari Penang ke Kuching. Miaow3




Aktiviti bercamwhore ketika buhsan...




Encik Yusoff & Encik Rosli. 2 sekawan...



My boarding pass. Lalalalalala!!!





Dalam perjalanan ke Sri Aman dari Kuching...





My breakfast & lunch. Nyum3





Mee kolok Serian..... :)




Mr. Tan & Mr. Zaki from MARDI Kuching.




Muka kekenyangan..... Blurppppp




Continue our journey.....




Akhirnya tiba di Bandar Sri Aman.... So peace!!!!




Camwhore di tepi Sungai Batang Lupar




Tempat melihat Benak @ tidal bore & berhampiran dengan Kota Alice....




Bestnyer!!!!




Menunggu sehingga ke malam tapi dimana Benak nya.....




Pelabuhan kapal mengangkut kayu balak....




P/S: Akibat terlalu lama menunggu, akhirnya sham beredar balik ke hotel dengan harapan punah & lunyai dek ketiadaan/kelambatan fenomena benak tersebut. Nantikan sambungan part 2 yea...... :)